Sreda, 23.08.2017.

00:45

Gori granica Crne Gore i Hrvatske, požar gase i avioni

Požar u pograničnom pojasu Crne Gore i Hrvatske, iznad Debelog brijega na vrhu brda Osoj, a u gašenju učestvuju dva hrvatska i jedan crnogorski avion.

Izvor: Beta

Gori granica Crne Gore i Hrvatske, požar gase i avioni
Thinkstock

Na nepristupačnom terenu požar je sredinom avgusta izazvao grom, a Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi zatražila je pomoć kolega iz Konavala i Dubrovnika, koji su uputili dva aviona tipa er traktor, javila je Hina.

Akcija gašenja vatre iz vazduha organizovana je i zbog posebnog mesta požara na brdu iznad samog graničnog prelaza Debeli brijeg i mogućeg spuštanja plamena do puta kojim svakodnevno prođe i do 30.000 vozila.

U Službi zaštite rekli su da objekti nisu ugroženi.

U hercegnovskom delu Luštice, u naselju Petrovići izgorela je napuštena brvnara.

Tivatski i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli gase požar iznad Krašića i uspeli su vatru da zadrže dalje od kuća. Teren je nepristupačan i mora se prokrčiti makija da bi se provukle takozvane vatrogasne pruge.

U gašenju požara učestvovala su i dva protivpožarna aviona MUP-a Crne Gore.

U Podgorici već dva dana besni požar u okolini Kombinata aluminijuma, za koji u službi zaštite veruju da je podmetnut. Intervencija vatrogasaca je otežana zbog jakog vetra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: