Nedelja, 23.07.2017.

14:12

Baša ponovo lider albanske opozicione Demokratske stranke

Albanski opozicionar i bivši gradonačelnik Tirane Ljuljzim Baša ponovo je izabran za lidera vodeće opozicione Demokratske stranke.

Izvor: Beta/AP

Baša ponovo lider albanske opozicione Demokratske stranke
Foto: GettyImages

Kako se navodi, Baša je izabran uprkos lošim rezultatima te stranke na nedavnim parlamentarnim izborima u Albaniji.

Baša (43) je u tri navrata bio ministar u Albaniji, a velikom većinom glasova izabran je po drugi put za lidera albanske Demokratske stranke.

Vladajuća Socijalistička partija Edija Rame ubedljivo je pobedila na parlamentarnim izborima u Albaniji krajem juna, osvojivši apsolutnu većinu u parlamentu, dok je Bašina Demokratska stranka osvojila 29 odsto glasova.

Baša se zalaže za iskorenjivanje korupcije, borbu protiv trgovine drogom i smanjenje poreza, i obećao je da će na sledećim izborima dovesti svoju partiju na vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: