Sreda, 24.05.2017.

11:13

RHMZ upozorava, na snazi narandžasti alarm

RHMZ upozorio da se u Srbiji i danas mogu očekivati vremenske nepogode sa obilnim pljuskovima, grmljavinom i gradom. Izdat narandžasti meteo-alarm.

Izvor: Tanjug

RHMZ upozorava, na snazi narandžasti alarm
Foto: Getty images

Kako se navodi u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno oblačno i sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, najviša od 17 stepeni do 21 stepen.

I u Beogradu se prognozira promenljivo oblačno i sveže, sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura 13, najviša 19 stepeni.

Nestabilno vreme če se zadržati do nedelje. Biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinama, u nedelju na severu i zapadnu razvedravanje i toplije.

U prvoj polovini naredne sedmice biće sunčano i toplo, sa retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova.

Podsetimo, snažno nevreme pogodilo je više gradova Srbije u utorak. U Novom Sadu je većina ulica bila potpuno potopljena, a u pojedinim delovima grada voda je dostizala i visinu automobila. Pljuštalo je i u Beogradu, a i Krupanj je bio pod vodom.

Cela Srbija u "narandžastom"

Screenshot/RHMZ
Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

21 min

Podeli: