Četvrtak, 27.04.2017.

09:11

Ruski FSB uhapsio 12 mudžahedina u Kaljiningradu

Dvanaest pripadnika međunarodne terorističke grupe "Islamski mudžahedinski džihadistički pokret" uhapšeno je u Kaljiningradu.

Izvor: Beta

Ruski FSB uhapsio 12 mudžahedina u Kaljiningradu
Foto: Thinkstock

To je saopštila ruska služba FSB, a prenosi Tass.

"Operativci su tokom specijalne operacije uhapsili 12 osoba poreklom iz centralnoazijskih zemalja, koji čine ćeliju islamskog mudžahedinskog džihadističkog pokreta", navodi FSB dodajući da je moguće da su umešani i u proces regrutacije.

Operativna istraga omogućila je agentima FSB-a da identifikuju vođu terorističke ćelije koga su bezbednosne službe u Uzbekistanu stavile na listu traženih zbog zločina vezanh za ekstremizam.

"Uhapšeni daje dokaze u obliku priznanja, od kojih neki prikazuju aktivnost njegovih rođaka u međunarodnim terorističkim organizacijama. Dodatno, operativci su otkrili vezu između vođe ćelije i istrage u njegovu umešanost u paravojne snage u Siriji", navodi se u saopštenju FSB-a.

FSB planira da uskoro deportuje uhapšene u zemlje iz kojih su stigli, gde ih očekuje krivično gonjenje za terorističke zločine koje u počinili, piše Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: