Subota, 21.01.2017.

22:11

Predsednik Izraela čestitao Trampu, pozvao ga u Jerusalim

Predsednik Izraela Reuven Rivlin čestitao je inauguraciju novom američkom predsedniku Donaldu Trampu i pozvao ga u Jerusalim.

Izvor: Tanjug

Predsednik Izraela čestitao Trampu, pozvao ga u Jerusalim
Foto: Gettyimages

Rivlin je uputio pismu Trampu i zahvalio mu na tome što je "dugogodišnji prijatelj" Izraela, prenosi AP.

Izrael je uložio velike napore da se uzdrži od podržavanja bilo koje strane na predsedničkim izborima u SAD, ali posle više sukoba sa dosadašnjim predsednikom Barakom Obamom, izraelska nacionalistička desnica ima visoka očekivanja kad je reč o Trampu, navodi američka agencija.

Trampov izabrani ambasador u Izraelu blisko je povezan sa izgradnjom jevrejskih naselja na Zapadnoj obali, kao i fondacija na čijem je čelu Trampov zet Džared Kušner, napominje AP, dodajući da poreski podaci pokazuju kako je Tramp lično donirao novac za jevrejsku školu u jednom od jevrejskih naselja.

Izrael je, inače, optužio Obaminu administraciju da je prošlog meseca, ne upotrebivši pravo veta u Savetu bezbednosti UN, omogućila usvajanje rezolucije UN kojom se osudjuje izgradnja izraelskih naselja na okupiranoj teritoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: