Petak, 28.10.2016.

13:13

Maloletni migranti proveli noć pored "Džungle"

Oko stotinu mladih migranata provelo je noć u zoni na granici sa izbegličkim kampom u francuskoj luci Kale koji je ispražnjen poslednjih dana.

Izvor: Beta/AFP

Maloletni migranti proveli noć pored
Foto: GettyImages

Većina među njima tvrdi da su maloletnici, ali zbog toga što nisu evidentirani kao maloletnici nisu imali obezbeđen smeštaj u centru za privremeni prihvat dece nedaleko od izbegličkog kampa.

Očevici su rekli da su neki od njih jutros spavali i u crkvi i džamiji koje se nalaze nedaleko od kampa "Džungla".

Prethodne noći je oko 200 maloletnika bez pratnje prespavalo na hladnoći, a desetine migranata se i dalje nadaju da će uspeti da se domognu Velike Britanije.

Francuske vlasti saopštile su u sredu da je okončano "čišćenje" izbegličkog kampa u Kaleu i da je zvanično zatvoren.

Iz kampa je skoro 5.600 ljudi preseljeno u prihvatne centre širom Francuske. Među njima je oko 1.500 maloletnika bez pratnje.

U "Dužnglu", simbol izbegličke krize u Evropi, stizale su hiljade migranata čekajući priliku da preko Lamanša dođu do Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: