Ponedeljak, 11.09.2000.

20:52

KONTROLORI DOS I SPO NEZAVISNO NADGLEDAJU IZBORE

Izvor: B92

Default images
Kontrolori DOS i SPO u izbornim komisijama radice nezavisno i nece posebno saradjivati u kontroli izbora, ali se prirodom stvari podrazumeva da imaju zajednicki interes da sprece izbornu kradju. Ovo je bio odgovor dvojice predstavnika opozicije-Dragora Hibera i Miladina Kovacevica na pitanje novinara na tribini Medija centra o zajednickoj kontroli izbora. Kovacevic je posebno govorio i o sest najvecih mogucnosti otimanja glasova, javlja Radio B2-92. To su prekrajanja u izbornim jedinicama gde glasaju biraci sa Kosova, potom u Crnoj Gori, zatim u vojsci, manipulacije nevazecim glasovima, korumpiranje kontrolora i kao najbrojniji vid neregularnosti spekulacije glasackim listicima zaposlenih u javnim-drzavnim preduzecima. Prema Kovacevicevim recima, moguce je da biraci dobiju unapred popunjen listic, koji zatim ubacuju u biracku kutiju, a sa sobom iznose prazan koji se nanovo popunjava i daje sledecem biracu. "Tu je kontrola takoreci nemoguca, jer je to u sustini regularno - biraca ni na koji nacin ne mozete smetati ili ga bilo sta pitati. Njegov biracki listic je regularan. Tu se radi odredjenim metodama ubedjivanja, mozda i nekih vrsta pritisaka", zakljucio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: