Nedelja, 07.08.2016.

11:59

Anketa: Klintonova za osam procenata ispred Trampa

Kandidatkinja demokrata Hilari Klinton povećala je posle stranačkih konvencija prednost nad Trampom na osam procentnih poena, pokazuje najnovija anketa.

Izvor: Tanjug

Anketa: Klintonova za osam procenata ispred Trampa
Foto: GettyImages

Telefonska anketa "Vašington Posta" i televizije “ABC njuz”, sprovedena između 1. i 4. avgusta, pokazala je da Klintonovu podržava 50, a Trampa 42 odsto ispitanih, prenela je agencija AFP.

Bivša američka državna sekretarka dobila je značajno na popularnosti posle konvencije Demokratske stranke, održane od 25. do 28. jula u Filadelfiji, koja je pokazala da je ta stranka, za razliku od Republikanske, ujedinjena.

Njenoj popularnosti su takođe doprineli i Trampovi gafovi, pokazala je anketa.

Pre konvencija obe stranke, prednost Klintonove ispred Trampa je iznosila samo četiri procentna poena, objavili su "Vašington Post" i “ABC njuz”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

54 min

Podeli: