Nedelja, 29.05.2016.

11:42

Ofanziva ID u Alepu, zauzeli nekoliko naseljenih mesta

Pripadnici ID izvršili su napad na položaje opozicione Sirijske slobodne armije u provinciji Alep i zauzeli nekoliko naseljenih mesta, prenose “Novosti”.

Izvor: Večernje novosti

Default images
Foto: Beta, AP

Oni se tu pozivaju na bilten Centra za pomirenje zaraćenih strana u SAR objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva odbrane.

“Pripadnici terorističke organizacije Daeš izvršili su napad na položaje sirijske slobodne vojske na području naselja Azaz u provinciji Alep i uspostavili kontrolu nad lokalitetima Kafer Brejša, Tatija, Nijara, Kafer Kalbin i Džibrin“, stoji u biltenu.

U biltenu se navodi da je na području naselja Ain Dakna ofanzivu terorista zaustavili su pripadnici kurdske samoodbrane, pišu "Novosti".

Režim prekida vatre u Siriji stupio je na snagu 27. februara.

Primirje se ne odnosi na terorističke organizacije DAEŠ, Nusra front i druge formacije koje su Savet bezbednosti i UN priznale kao terorističke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: