Utorak, 01.12.2015.

14:43

Mustafa pozvao opoziciju da se odrekne nasilja

Premijer Kosova Isa Mustafa pozvao je opoziciju da se odrekne nasilja i vrati u Skupštinu i dodao da je nemoguć dijalog sve dok ima nasilja.

Izvor: Beta

Default images

"Istina se ne može opravdati suzavcem, gumenim mecima, crnim maskama i benzinom. To nisu demokratska sredstva, zato ne možemo da vodimo dijalog na taj način. Mi kao Vlada podržavamo delovanje svih institucija, policije, tužilaštva, sudstva, jer stremimo da izgradimo pravnu državu i to ćemo postići", rekao je Mustafa na početku današnje sednice Vlade Kosova.

Premijer Kosova je dodao da će Vlada poštovati odluku Ustavnog suda o Asocijaciji - Zajednici opština sa srpskom većinom i da tu odluku treba da poštuju svi.

Govoreći o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, Mustafa je ponovio spremnost Vlade da se formira komisija sa predstavnicima vlasti i opozicije kako bi suočili argumente.

"Ne radi se o klasičnoj demarkaciji, već o obeležavanju granica koje su bile do 31. decembra 1988. godine", rekao je Mustafa.

Kosovska opozicija blokirala je rad parlamenta tako što je u nekoliko navrata bacila suzavac zbog protivljenja sporazumima sa Srbijom i o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

2 min

Podeli: