Petak, 03.07.2015.

13:38

UNHCR: Fatalne posledice mađarskog zida

UNHCR upozorio je da bi pooštravanje propisa o azilu u Mađarskoj i podizanja zida na granici sa Srbijom mogli imati fatalne posledice po izbeglice.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

U otvorenom pismu upućenom mađarskim poslanicima, regionalna predstavnica UNHCR-a za Centralnu Evropu Monserat Fejšas Vije istakla je da svaka zemlja ima pravo da zaštiti svoje granice i njene građane, ali da bi planirane izmene "mogle jude koji beže od progona da onemoguće u dobijanju međunarodne zaštite u Mađarskoj".

Američka novinska agencija podseća da je za proteklih godinu dana približno 100.000 migranata i izbeglica došlo u Mađarsku.

Mađarski parlament odlučio je da se o amandmanima koje je predložilo Ministarstvo unutrašnjih poslova glasa po ubrzanoj proceduri.

Amandmanima je, između ostalog, predviđeno da vlasti mogu da u produženom trajanju drže tražioce azila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: