Nova vest
Fudbal 64

16.6.2024.

11:35

Dvostruki aršini UEFA: Može "UČK", a ne može "Kosovo je Srbija"

Fudbalska reprezentacija Srbije utakmicom protiv Engleske započinje takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

FSS obaveštava navijače da će na pomenutom meču isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, te da drugi baneri, zastave i transparenti neće moći da se unesu na stadion.

Izgleda da organizator takmičenja ima dvostruke aršine. Primer za to je utakmica između Italije i Albanije, gde su na tribinama viđene zastave "Velike Albanije" i terorističke organzacije "UČK".

Sa druge strane, zabranjena je zastava "Kosovo je Srbija".

Nije bio problem da Albanci uđu na stadion u uniformi "OVK", ili sa odećom na kojoj je jasno istaknuta mržnja prema Srbina.

Sa druge strane nije dozvoljeno da se unese, na primer, zastava "Nema predaje", "Kosovo je Srbija", a kamoli nešto "strašnije".

Simbole "Velike Albanije", OVK i UČK isticali su svuda, vređali su Srbiju i Srbe, skinuli srpsku zastavu koja je visila sa zastavama ostalih država.

Podeli:

Komentari 64

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Novo Sport Video Menu