Nedelja, 25.02.2024.

15:22

Papa pozvao na diplomatsko rešenje: Pronađite malo humanosti...

Papa Franja pozvao je na diplomatsko rešenje rata u Ukrajini koje bi rezultiralo pravednim i trajnim mirom, nakon obeležavanja druge godišnjice sukoba.

Izvor: index.hr

Papa pozvao na diplomatsko rešenje: Pronađite malo humanosti...
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

"Toliko žrtava, toliko ranjenih, toliko razaranja, bola i suza u periodu koji se užasno odugovlačio i kojem se ne nazire kraj. U tom ratu ne samo da je ceo region razoren, već i zalazi. od globalnih talasa mržnje i straha“, rekao je on.

"Zalažem se da se nađe malo humanosti kako bi se stvorili uslovi za diplomatsko rešenje u potrazi za pravednim i trajnim mirom“, rekao je Papa.

Lideri grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta, G7, obećali su juče da će i dalje stajati uz ratom umornu Ukrajinu.

Nekoliko zapadnih lidera posetilo je juče Kijev kako bi pokazali solidarnost sa Ukrajinom na drugu godišnjicu ruske invazije.

Papa Franja ponovio je svoje molitve za Izrael, za Palestince i za "mnoge narode uhvaćene u vihoru rata".

  • Više o situaciji na Istočnom frontu pratite u našem Blogu UŽIVO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: