Ponedeljak, 15.01.2024.

14:46

SZO: U lošim bezbednosnim uslovima pacijenti i osoblje napuštaju bolnicu Al Aksa

Nedostatak bezbednosnih uslova primorao je većinu zdravstvenog osoblja, pacijenata i hiljade raseljenih da napuste bolnicu Al Aksa u Pojasu Gaze.

Izvor: Tanjug

SZO: U lošim bezbednosnim uslovima pacijenti i osoblje napuštaju bolnicu Al Aksa
Foto: Profimedia

''Samo dva lekara su na raspolaganju za lečenje ranjenih u odeljenju hitne pomoći, a porodilišta su zatvorena'', saopšteno je danas iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO), nakon što su predstavnici te organizacije posetili i medicinski kompleks Naser u Kan Junisu.

U saopštenju se navodi i da nema dovoljno hrane, vode i goriva.

''Samo dva lekara su na raspolaganju za lečenje ranjenih u odeljenju hitne pomoći, a porodilišta su zatvorena'', navodi se u saopštenju ZSO i dodaje se da nema dovoljno hrane, vode ni goriva. Bolnicu su ranije napustili lekari udruženja Lekari bez granica i dve druge humanitarne organizacije.

SZO je takođe saopštila da je medicinski kompleks Naser sa 360 bolničkih kreveta u Kan Junisu i dalje preopterećen, pošto opslužuje oko 700 pacijenata, što je dvaput više od kapaciteta kompleksa.

Oko 7.000 raseljenih Palestinaca sklonilo se u kompleks Naser od bombardovanja izraelske vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: