iOS 9

15.05.2024.

21:30

Apple u problemu: iOS 17.5 korisnicima se ponovno prikazuju izbrisane slike

Najnovije ažuriranje iOS-a neugodno je iznenadilo neke korisnike iPhone-a. Navodno iOS 17.5 vraća fotografije koje su izbrisane pre mnogo godina.

Izvor: Index

Apple u problemu: iOS 17.5 korisnicima se ponovno prikazuju izbrisane slike
Profimedia

Podeli:

Kako piše 9to5Mac, na popularnoj platformi Reddit pojavili su se brojni izveštaji o ovom problemu, a korisnici su primetili da se mnoge slike izbrisane pre nekoliko godina ponovno pojavljuju u aplikaciji Photos nakon instaliranja iOS-a 17.5.

Jedan korisnik izneo je svoje iskustvo: "Imam četiri slike iz 2010. koje se stalno pojavljuju kao najnovije slike prenete na iCloud. Izbrisao sam ih više puta".

Apple još nije komentarisao problem

Na Redditu se pojavilo nekoliko izveštaja o sličnim situacijama. Neki korisnici primećuju da se slike izbrisane pre nekoliko godina ponovno pojavljuju u njihovim bibliotekama, dok drugi na vrhu biblioteke vide slike koje su snimljene ranije ove godine.

Prema podrazumevanim podešavanjima, aplikacija Photos ima funkciju "Nedavno obrisano", koja čuva izbrisane slike 30 dana. Međutim, u ovom slučaju većina slika koje su se pojavile stara je mesecima ili godinama, a ne samo nekoliko dana.

Apple još nije komentarisao problem, što izaziva brojne zabrinutosti i pitanja o privatnosti i čuvanju podataka.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

21 h

Podeli: