Utorak, 19.09.2023.

17:29

Vučić iz Njujorka: Držaće mi predavanje zbog Rusije, ali ja sam predsednik Srbije VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Njujorka.

Izvor: B92

Vučić iz Njujorka: Držaće mi predavanje zbog Rusije, ali ja sam predsednik Srbije VIDEO
Foto: Profimedia

Vučić je naveo da je danas imao važne razgovore.

"Imali smo juče i danas mnogo sastanaka sa gotovo svim evropskim liderima koji su ovde prisutni. Još nisam video Đorđu Meloni, a ostale čini mi se da sve jesam. Imaćemo ručak predsednika sa Zapadnog Balkana. Imao sam susret sa Redžepom Tajipom Erdoganom i sa predsednnikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom. Očekujem izuzetno važan razgovor sa kineskim potpredsednikom Hangom Žengom i imaćemo još mnogo važnih bilateralnih sastanaka", naveo je Vučić.

"Sa turskim predsednikom sam razgovarao o regionalnim pitanjima i njegovoj poseti Srbiji. Biće susreta i sa Miroslavom Lajčakom i sa svima sa kojima moramo da razgovaramo o situaciji na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da se i danas moglo videti da postoje potpuno različita viđenja sveta.

"Čini mi se da je po prvi put brazilski predsednik dobio veći aplauz od američkog što nikada nije bio slučaj", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da se vidi promena raspoloženja kod dela afričkih i azijskih zemalja.

"Mi ne priznajemo nezavisno Kosovo"

Vučić je rekao da je politika Srbije politika odgovornosti i da je to fer politika.

Predsednik Srbije izjavio je da će mu večeras na skupu za Žozepom Boreljom ponovo evropski zvaničnici držati predavanja i pridike zbog neuvođenja sankcija Rusiji, ali da može samo tim povodom da poruči da je on predsednik Srbije.

"Prvo će da mi drže predavanje ovde za 7-8 minuta, pa će i svi ostali da mi drže pridike. Saslušaću ih, pa ću da im kažem da Srbiju kao predsednik vodim ja i dokle god je tako, vodićemo takvu politiku. Znamo kako smo mi prolazili sa sankcijama. Što bismo mi u takvim stvarima učestvovali", rekao je Vučić.

On je ukazao na činjenicu da je Bajden na prvo mesto stavio teritorijalni integritet i suverenitet.

"Više puta se pozivao na Povelju UN i na akte UN", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je podsetio na protivpravnu agresiju na SRJ.

"I dalje ne priznaju Rezoluciju 1244. Velikima je sve dozvoljeno, a mi koji smo mali bolje da na vreme shvatimo koliko smo mali. Ja to još nisam shvatio, možda me pridikama ubede", rekao je Vučić.

"Mi ne priznajemo nezavisno Kosovo", rekao je Vučić. Vučić u Njujorku prisustvuje generalnoj debati 78. zasedanja Generalne skupštine UN.

U Njujorku je danas počela generalna debata 78. zasedanja Generalne skupštine UN, a očekuje se da će među glavnim temama biti klimatske promene i rat u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: