Republika Srpska i Federacija došle do dogovora: "Sve što usaglase ubuduće, biće poštovano"

Vlade Republike Srpske i Federacije BiH usaglasile su sedam zaključaka na sednici na kojoj su razmatrana aktuelna pitanja u vezi sa međusobnom saradnjom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:Thinkstock
Foto:Thinkstock

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je nakon sednice da je usaglašeno sedam zaključaka.

On je naveo da je prvi zaključak vezan za zabranu izvoza oblovine, prema kojem bi Savet ministara trebalo da donese odluku o trajnoj zabrani.

Višković je naveo da se jedan od zaključaka odnosi i na pitanje odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, kako bi se učinilo sve da se onemogući skladištenje na ovoj lokaciji. Višković je istakao da je važno što je razgovarano o značajnim pitanjima, jer se samo razgovorom može doći do dogovora.

"Važno je sesti za jedan sto da se dogovoramo, ako ne razgovaramo, nećemo se dogovoriti oko bilo čega. Važno je i da ministri upoznaju svoje kolege, razmene kontakte. Sve što ministri dve vlade usaglase ubuduće, biće poštovano", rekao je Višković.

Premijer FBiH Nermin Nikšić zahvalio je Viškoviću i ministrima na gostoprimstvu i inicijativi za održavanje zajedničke sednice.

Nikšić je rekao da je cilj zajedničkih sednica postizanje dogovora i donošenje odluka značajnih za građane oba entiteta.

On je istakao da je veoma bitno da bude zabranjen izvoz oblovine iz BiH, te da bude onemogućeno skladištenje nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj na granici sa BiH, prenela je RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu