Totalni obrt: Sprema se obračun Prigožina i Kadirova?

Adam Delmhanov, poslanik ruske dume i etnički Čečen koji je blizak saveznik čečenskog lidera Ramzana Kadirova, obratio se šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 01.06.2023.

21:27

Totalni obrt: Sprema se obračun Prigožina i Kadirova?
Tanjug/Prigozhin Press Service via AP

Delmhanov je poručio Prigožinu preko Telegrama da ublaži svoje izjave o vojsci i Ahmatu.

Inače, šef Vagnera je juče odgovorio na pitanje medija da li bataljon Ahmat može uspešno da zauzme celu teritoriju samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR). On je rekao da Ahmat možda ima dovoljno moći da zauzme određene lokalitete, ali da će biti teško zauzeti celu DNR, piše Meduza.

"Navedite mesto gde ćemo se sresti"

Delimhanov je u svom odgovoru naglasio da Ahmat "ispunjava ciljeve koje je postavio glavnokomandujući“, odnosno Vladimir Putin. "Naravno, Jevgenije, ti to ne razumeš i ne moraš. Ako nešto ne razumeš, možeš da se javiš u bilo kom trenutku i da odrediš mesto gde možemo da te sretnemo i objasnimo sve što ti je potrebno. ne razumem", dodao je on.

On je nastavio da kritikuje Prigožina zbog stvaranja negativnog publiciteta o ruskoj vojsci i njenoj nestašici municije. On je istakao da se komandant Ahmata, za razliku od Vagnerovaca, nikada nije žalio da im "nešto nedostaje". "Dosta sa vašim pričama, sa svim ovim vikanjem i vriskom. Navedite mesto gde ćemo se sresti, pa ćemo sve probleme rešiti licem u lice, kako kaže Ramzan Kadirov. Dosta", zaključio je Delimhanov.

Svojim izjavama seje paniku među Rusima

Ovim kritikama na račun Prigožina pridružio se i predsednik čečenskog parlamenta Magomed Daudov. "Ne morate da znate, Jevgenije, za naše mogućnosti i naše ciljeve. To je nešto što naša komanda zna i glavnokomandujući koji te ciljeve određuje, zajedno sa šefom republike, herojem Rusije, Ramzan Kadirov“, rekao je on.

Pored toga, napao je Prigožina zbog njegovih "dnevnih izjava“ koje "seju paniku među ruskim stanovništvom". Pozvao ga je da pošalje koordinate mesta gde će održati sastanak, "kao što to rade muškarci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: