Uhapšen vehabija u Beogradu: Na društvenim mrežama najavljivao haos?

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog dela terorizam, koordinisanom akcijom BIA i MUP, jutros u 10 sati, uhapšen je A.A.

Izvor: B92, Novosti

Petak, 05.05.2023.

10:32

Uhapšen vehabija u Beogradu: Na društvenim mrežama najavljivao haos?
Foto: Profimedia

A.A. je ekstremni sledbenik vehabizma iz Novog Pazar.

Prema saznanjima "Novosti", A.A. je uhapšen nakon njegove objave na društvenoj mreži "Fejsbuk" tokom prethodnih dana, u kojoj je istakao da je "nekada potrebno uzeti pravdu u svoje ruke''.

Uz to, navodio je i kako je "zaista snaga u gađanju", objavivši u prilogu i video snimak kako koristi vatreno oružje u jednoj streljani na području Beograda.

Inače, on se u septembru 2022. godine preselio u Beograd, pa je organizovan i pretres objekta, gde je boravio na Opštini Zvezdara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: