Sreda, 12.04.2023.

16:43

"Moramo da povećamo proizvodnju satelita"

Rusija ima sopstvena jedinstvena rešenja za odbranu i istraživanje svemira, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: sputnikglobe/M.S.

Foto: Profimedia

"Naša zemlja ima sopstvena jedinstvena rešenja za rešavanje odbrambenih problema, za istraživanje svemira", rekao je Putin na događaju posvećenom Danu kosmonautike.

Predsednik je istakao da ruska raketna i svemirska industrija gradi svoj potencijal.

"Drago mi je što naša raketno-kosmička industrija dosledno povećava svoj potencijal“, rekao je Putin i dodao da je "100 lansiranja zaredom obavljeno bez nesreća".

Rusija ima sopstvena jedinstvena rešenja za odbranu i istraživanje svemira, rekao je u sredu predsednik Vladimir Putin.

Istovremeno, predsednik je rekao da je potrebno povećati proizvodnju satelita, napominjući da Rusija "može da reši ovo pitanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: