Ponedeljak, 24.10.2022.

11:05

"Zatrokirani" Bajden: "Sutra mogu da padnem mrtav... Ali Džonatane, kucni u drvo" VIDEO

U intervjuu za emisija na američkom kanalu MSNBC, Džozef Bajden napravio je gaf koji je pokrenuo lavinu komentara o njegovom mentalnom zdravlju.

Izvor: Sputnjik

EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

Isprva Bajden je u emisiji „Nedeljni šou“, odgovarajući na pitanje namerava li da se kandiduje za drugi mandat odgovarao staloženo. Međutim, kada ga je voditelj upitao šta o nameri da se ponovo kandiduje misli prva dama, kao da je počeo da "trokira".

Na komentar voditelja Džonatana Kejpeharta da su građani zabrinuti zbog predsednikovog zdravlja, predsednik SAD odgovorio je da je legitimno brinuti se o bilo čijim godinama, uključujući i njegove.

"Mislim da je to potpuno legitimno. Mislim da je najbolji način da donesete sud o tome ako me posmatrate. Usporavam li? Radim li istim tempom?“, rekao je Bajden.

Šef Bele kuće sebe je opisao kao "velikog poštovaoca sudbine“ i da bi "sutra mogao da padne mrtav" i naglasio da bi oni koji u pitanje dovode njegove godine i oštroumnost mogli da podrže i "nekog drugog demokratu".

"Što se tiče mog nivoa energije i pitanja koliko toga mogu da uradim, mislim da bi ljudi trebalo da se zapitaju imam li i dalje istu strast prema onome što radim. Ako misle da imam, u redu. Ako ne misle... trebalo bi da me ohrabre da odem", rekao je predsednik i dodao:

"Ali Džonatane, kucni u drvo, ne želim da se zavitlavam, dobrog sam zdravlja. Fizički funkcionišem dobro, a takođe i mentalno“.

Bajden nije ubedio gledaoce?

Čini se, međutim, da predsednik nije ubedio gledaoce da je dobrog zdravlja, jer se u jednom trenutku tokom razgovora učinilo da je "odsutan" i to u trenutku kada ga je Kejpehart upitao šta o eventualnoj odluci da se ponovo kandiduje misli Bajdenova supruga.

Nakon voditeljevog pitanja usledilo je dugo i neprijatno ćutanje, a predsednik je dugo ostao zagledan u pločnik staze po kojoj su se on i Kejpehart tokom intervjua šetali.

Odgovor je usledio tek pošto je Kejpehart morao da ga "podstakne". "Doktorka Bajden misli da... moja žena misli da ja... uh... da radimo nešto veoma važno", nemušto je izgovorio predsednik.

Korisnici društvenih mreža odmah su reagovali, pitajući se šta se dogodilo i ocenjujući da Bajden nije u stanju da se kandiduje po drugi put.

"Ovo nije smešno. Zastrašujuće je. On ne sme ponovo da se kandiduje", jedan je od komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: