Okončan sastanak ministara Srbije, Austrije i Mađarske o migracijama; predsedavao Siniša Mali FOTO

Beograd -- Trilateralni ministarski sastanak Srbije, Austrije i Mađarske na temu efikasnog upravljanja procesima migracija održan je danas u Beogradu, u Palati Srbija.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Sastanku predsedava ministar finansija Siniša Mali, a osim njega u delegaciji Srbije su ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Sa druge strane, delegacije Austrije i Mađarske predvodili su savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto. Nakon sastanka održana je konferencija za medije.

Trilateralni sastanak na ministarskom nivou usledio je nakon samita Srbije, Mađarske i Austrije 3. oktobra u Budimpešti, na kome su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mađarski premijer Viktor Orban i austrijski kancelar Karl Nehamer.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Tada je dogovoreno da sledeći sastanak bude održan na ministarskom nivou u Beogradu, na kome će biti razrađen akcioni plan za saradnju tri zemlje u sprečavanju ilegalnih migracija.

Vučić je tom prilikom najavio da će Srbija do kraja godine značajno uskladiti svoju viznu politiku s viznom politikom EU i poručio da Srbija neće moći da se koristi kao ulazna zemlja za ilegalne migracije.

Takođe, Vučić je rekao da je dogovoreno, pre svega sa Mađarskom, ali i sa Austrijom, da jedni drugima pomažemo kada je u pitanju čuvanju naših granica od nekontrolisanog upada ilegalnih migranata.

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu