U talasu protesta u Iranu poginula 41 osoba

Teheran -- U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22. godišnje devojke Mahse Amini, do sada je poginula najmanje 41 osoba, javila je državna televizija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Esteban Felix
Tanjug/AP Photo/Esteban Felix

Protesti nakon njene smrti izbili su u većini od 31 iranske provincije, javila je agencija Rojters.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je juče da Iran mora "odlučno da se pozabavi sa onima koji narušavaju bezbednost i mir u zemlji", prenosi Rojters pozivajući se izveštaj iranskih državnih medija. Raisi je to poručio tokom telefonskog razgovora, u kome je izjavio saučešće porodici pripadnika bezbednosnih snaga koji je ubijen tokom protesta prošle nedelje.

Raisi je rekao da provladine demonstracije u Iranu pokazuju u potpunosti moć Islamske republike, a Rojters je preneo da su provladini demonstranti pozivali na pogubljenje ljudi koji protestuju protiv režima, nakon što je 22-godišnja devojka umrla, kako oni tvrde, od posledica mučenja takozvane policije za moral.

Amini, devojke iz iranske provincije Kurdistan, pala je u komu i umrla nakon što ju je u Teheranu prošle sedmice uhapsila policija za moral zbog nepoštovanja pravila nošenja hidžaba, što je izazvalo demonstracije u više oblasti, uključujući glavni grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu