Novi oružani sukob? "Ako bi se, ne daj bože, dogodilo..."

Grčki premijer Kirjakos Micotakis izjavio je da ne može da zamisli da bi tenzije sa susednom NATO saveznicom Turskom ikada mogle da eskaliraju u oružani sukob.

Izvor: B92

Nedelja, 11.09.2022.

20:00

Novi oružani sukob?
EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Na pitanje Asošiejted presa postavljeno na konferenciji za novinare u Solunu, da li bi nedavna eskalacija retorike iz Turske, koju predvodi predsednik Redžep Tajip Erdogan, mogla da bude uvod u oružani sukob, Micotakis je odgovorio odrično.

"Ne verujem da će se to ikada dogoditi. A ako bi se, ne daj bože, dogodilo, Turska bi dobila apsolutno poražavajući odgovor. I mislim da oni to vrlo dobro znaju. Turska je upoznata sa spremnošću grčkih (oružanih) snaga", rekao je on.

Erdogan je optužio Grčku da je okupirala navodno demilitarizovana ostrva u Egejskom moru i zapretio da će Turska preduzeti akciju.

Micotakis je dodao da je, uprkos Erdoganovim neprihvatljivim komentarima, i dalje otvoren za dijalog i sastanak sa njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: