Bajdenu porastao rejting nakon donetih odluka

Podrška radu američkog predsednika Džozefa Bajdena porasla je na najviši nivo od početka juna, navodi se u istraživaju koje su sproveli Rojters i Ipsos.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/JIM LO SCALZO
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Dvodnevna internet anketa na nacionalnim nivou, sa ukupno 1.005 odraslih ispitanika, uključujucji 445 demokrata i 357 republikanaca, pokazala je da 40 odsto Amerikanaca u ovom tenutku odobrava Bajdenov radni učinak.

Anketa završena juče je pokazala i da 78 odsto ispitanika, koji su se identifikovali kao demokrate podržava Bajdena, u odnosu na 69 odsto mesec dana ranije.

Samo 12 odsto republikanaca podržalo je Bajdenov rad ove nedelje, što je brojka koja je uglavnom ostala stabilna poslednjih nedelja. Bajdenov ukupni rejting prema sličnom istraživanju u maju dostigao je najniži nivo njegovog mandata, 36 odsto, i ispod 50 odsto koliko je iznosio u avgustu prošle godine, u trenutku kada se Amerikanci suočavaju sa visokom inflacijom i ekonomskim poteškoćama koje su još uvek prouzrokovane krizom kovid-19, prenosi Rojters.

U nedelju je američki Senat posle18 meseci pregovaranja i maratonske noćne sednice, usvojio zakon za borbu protiv klimatskih promena, snižavanja cena lekova i podizanja nekih korporativnih poreza, što se smatra velikom pobedom Bajdena i njegove stranke, za koju se očekuje da će povećati šanse demokrata na predstojećim izborima za Kongres u novembru,navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu