Ponedeljak, 20.06.2022.

14:26

Očajnički apel: Dajte nam oružje; ako ne date – vi ćete biti odgovorni

Ukrajina će nastaviti da se bori, pa makar i nemala oružje, a Zapad bi trebalo da ubrza isporuke oružja Ukrajini ili će biti odgovoran za mrtve, kaže Kuleba.

Izvor: B92, RT

Očajnički apel: Dajte nam oružje; ako ne date – vi ćete biti odgovorni
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

“Ako ne dobijemo oružje, u redu. Borićemo se lopatama onda. Ali nastavićemo da se branimo, jer je ovo rat za naš opstanak”, dodao je ukrajinski šef diplomatije Dmitro Kuleba u intervjuu za servis ARD.

“Što pre dobijemo oružje, što nam se pre pošalje, to će nam ono više pomoći. Ako stigne kasno, opet ćemo vam reći – hvala, ali će tada biti mnogo štete i mnogo će ljudi umreti”, dodao je on.

Kuleba je zatim rekao da je ruska artiljerija nadjačala ukrajinsku artiljeriju u Donbasu i to sa 15:1, kao i da Kijev ne može pobediti sa takvom neravnotežom moći.

On je zapadnim političarima, koji su Kijevu savetovali da prihvati neke uslove Rusije kako bi se što pre postigao mirovni sporazum i prekinuli sukobi, poručio da greše.

Od početka sukoba u Ukrajini, podsetimo, zvanični Kijev traži pomoć u naoružanju i to teškom, ali je do sada ta zemlja dobila samo deo onoga što joj je obećano.

Rusija s druge strane upozorava da svaka vojna pomoć, odnosno naoružavanje Ukrajine, samo produžava sukob.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: