Svet 0

20.05.2024.

19:41

Oglasio se Netanjahu o nalogu za hapšenje: Evo šta je rekao...

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu nazvao je odluku glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda Karima Kana da zatraži nalog za hapšenje za njega i ministra odbrane Joava Galanta ''skandaloznom'', pišu izraelski mediji.

Izvor: Tanjug

Oglasio se Netanjahu o nalogu za hapšenje: Evo šta je rekao...
EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

Podeli:

''Ovo me neće zaustaviti, niti će zaustaviti nas'', navodno je rekao Netanijahu na sastanku njegove parije Likud, prenosi izraelski portal Ynet.

Tajms of Izrael navodi da se očekuje da će Netanjahu kasnije danas dati zvanično saopštenje.

Glavni tužilac MKS Karim Kan je rekao da su protiv Netanijahua i Galanta podnete optužnice zbog ''izazivanja istrebljenja, izazivanje gladi kao metoda rata, uključujući uskraćivanje humanitarne pomoći i namerno ciljanje civila u sukobu''.

Lideri Hamasa, Jahja Sinvar, Mohamed Deif i Ismail Hanije se terete za istrebljenje, ubistvo, uzimanje talaca, silovanje i seksualne napade.

Oglašavanje Netanjahua

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu saopštio je danas da je odluka glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karima Kana da zatraži izdavanje naloga za hapšenje protiv njega ''apsurdna'' i da je zbog toga ceo Izrael na meti. '

'S gađenjem odbacujem poređenje demokratskog Izraela i masovnih ubica Hamasa koje je napravio glavni tužilac haškog suda'', rekao je Netanijahu.

On je istakao da ne shvata na koji način Kan upoređuje ''Hamas koji je ubijao, palio, klao, obezglavljivao, silovao i kidnapovao našu braću i sestre i vojnike ID koji su vodili pravedni rat“.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: