Borelj: Kad se rat završi...

Evropa će morati da koegzistira sa Rusijom nakon završetka sukoba u Ukrajini, tako da se moraju uložiti svi napori da se održi dijalog sa Moskvom, kaže Borelj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2022.

10:23

Borelj: Kad se rat završi...
Foto: EPA/EFE STEPHANIE LECOCQ

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj je za današnje izdanje francuskog "Žurnala di dimanš" rekao da će "Rusija nastaviti da postoji i važno je da jasno definišemo kako nameravamo da živimo sa njom".

"Biće veoma teško, ali moramo da komuniciramo sa Rusima. Neophodno je nastaviti razgovore sa Moskvom", rekao je Borelj, prenosi agencija RIA Novosti.

On je ukazao i na važnost otvorenih komunikacionih kanala sa Rusijom, podsećajući na putovanja austrijskog kancelara Karla Nehamera u Moskvu u aprilu, kao i predsednika Afričke unije Makija Sala u Soči početkom juna.

Borelj je naveo da se dva predstavnika generalnog sekretara UN nalaze u Rusiji, pokušavajući da reše pitanje sa izvozom ukrajinskog žita

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: