Pentagon: Putina "dezinformišu"

Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin "nije u potpunosti obavešten od strane njegovog Ministarstva odbrane".

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2022.

22:30

Pentagon: Putina
Depositphotos/icholakov01

Kirbi tvrdi da Pentagon ima saznanja koja ukazuju na to da Putin ne dobija prave infromacije o ratu u Ukrajini od svog ministarstva.

Kirbi nije ponudio nikakve detalje koji su doveli do ove procene.

Kirbi je rekao da SAD nemaju "pristup svakoj informaciji" koju je Putin dobio ili "svakom razgovoru koji je on vodio", ali je rekao da se slaže sa "osnovnim nalazom" štampe da Putin nije u potpunosti obavešten od njegovog Ministarstva odbrane o situaciji u Ukrajini.

Si-En-En je ranije u sredu izvestio da je američki zvaničnik rekao da SAD veruju da Putina "dezinformišu" njegovi savetnici o tome koliko loše deluje ruska vojska u Ukrajini i efektima sankcija na rusku ekonomiju.

"Video sam da se ovi izveštaji u štampi pripisuju jednom američkom zvaničniku, i mi bismo se složili sa osnovnim nalazom, ali nećemo biti konkretniji od toga", rekao je Kirbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: