Abazović dobio legitimitet za ideju manjinske vlade – kreće u "napad"?

Glavni odbor URE dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije partnerima o razrešenju političke krize u Crnoj Gori kroz model manjinske vlade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

20:50

Abazović dobio legitimitet za ideju manjinske vlade – kreće u
EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Partija Dritana Abazovića smatra da je to ovom trenutku optimalno rešenje za izlazak iz političke krize.

"Podržavali smo Vladu sve vreme, ona je bila sa mnoštvom mana ali i nekim dobrim rezultatitma, a u julu nakon neizglasavanja Tužilačkog saveta u Skupštini videlo se da ona ne može dalje nastaviti svoj put u postojećem formatu. URA je bila jedina opcija koja je istinski podržavala i držala Vladu na nogama. Uprkos tome Krivokapić i njegovi ministri su za to vreme hteli da URU izbace iz vlasti. Sve to vreme URA nije htela da državu gura u nestabilnost i izaziva krizu vlasti dok se ne usvoji budžet", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, Evropskom vladom mora da se odblokira put Crne Gore u EU integracijama.

"URA evropskom vladom u ovom trenutku nudi rešenje koje je optimalno ali i ne beži od izbora. Još jedan razlog zbog čega URA nudi evropsku vladu jeste i taj što želi da kaže stop osnivanju političkih partija zakulisno preko državnih resursa, jer kad to ne bi rekli transparentno i sada bili bi kao DPS. Crna Gora želi da bude zemlja pravde a sedam meseci postojeći model vlade nije uspeo da izabere novog ministra pravde", navode.

"Kategorički URA modelom evropske vlade neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom. U toj vladi učešće će uzeti pre svega potpisnici Memoranduma, a u njoj neće biti mesta kompromitujućim i ličnostima koje izazivaju negativnu emociju prema javnosti. Evropska vlada nastaviće program 'Evropa sad', učiniti ga održivim privući nove investicije što je neophodno za ekonomski rast i razvoj. Svi kvalitetni kadrovi u evropskoj vladi naći će svoje mesto, ona neće biti vlada revanšizma već vlada jedinstva i pomirenja", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: