Ponedeljak, 10.01.2022.

12:00

"Agresor nije u poziciji da postavlja uslove sve dok drži tenkove na granici"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je da u bezbednosnim pregovorima između Rusije i Zapada možda neće biti rešena sva pitanja ove nedelje.

Izvor: Tanjug

Tanjug/Vadim Savitskiy/Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Ipak, kako je istakao, pregovori bi mogli obezbediti da se izbegne sukob.

"Moguć je dogovor sa Rusijom", rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednicom vlade Ukrajine Olgom Stefanišinom, prenosi Rojters.

On je ukazao da se ne može očekivati da ovakvi sastanci rezultiraju rešenjem svih pitanja i izrazio nadu da je moguć dogovor o nizu novih sastanaka i o samom procesu.

Zahtevi Rusije za bezbednosnim garancijama nisu osnova za pregovore, izjavila je potpredsednica ukrajinske vlade Olga Stefanišina tokom današnje posete NATO u Briselu.

"Svi bi trebalo da shvatimo da se zahtevi Rusije prema saveznicima ne mogu smatrati pregovaračkom pozicijom. (Agresor) nije u poziciji da postavlja uslove sve dok drži tenkove na ukrajinskoj granici", rekla je ona tokom zajedničke konferencije za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: