Aktuelno 2

11.05.2024.

8:07

Microsoft spremio rivala za Google Play Store i App Store

Microsoft već neko vreme sprema rivala za prodavnice aplikacije Google Play Store i App Store, i čini se da je konačno došlo vreme da ugleda svetlost dana.

Izvor: Android Authority

Microsoft spremio rivala za Google Play Store i App Store
Shutterstock/Joeri Mostmans

Podeli:

Predsednica Xbox-a Sara Bond rekla je na jednoj nedavnoj konferenciji da će Microsoft objaviti prodavnicu za mobilne igre u julu.

Istakla je da će se prvo sastojati o Microsoft igara, a da će kasnije stići i proizvodi drugih developera. Takođe, biće uključen i popust za kupovinu pojedinih "itema" u igrama kao što je Candy Crush.

Bond je dodala da će ovo pre biti prodavnica aplikacija bazirana na internet-stranici, nego što će zapravo biti posebna aplikacija. Cilj je bude "dostupna na svim uređajima, u svim zemljama, bez obzira na sve", istakla je ona.

Još neke popularne igre će biti od početka tu, kao što je na primer Minecraft, ali nije sasvim jasno da li će biti dostupne za preuzimanje, striming ili oba.

Kompanija je, međutim, već ponudila igračima sopstveni Xbox Cloud Gaming servis koji dozvoljava da pretplatnici na Xbox Game Pass strimuju igre putem interneta na svoj računar, konzolu ili mobilni uređaj.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: