Azerbejdžanski vojnik poginuo na granici sa Jermenijom

Azerbejdžanski vojnik poginuo je sinoć na granici sa Jermenijom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2021.

07:25

Azerbejdžanski vojnik poginuo na granici sa Jermenijom
Ilustracija, foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

U saopštenju se navodi da je tokom "još jedne provokacije jeremenskih snaga" tokom noći 8. decembra poginuo vojnik Asif Alijev. Dodaje se da se incident dogodio u Keljbadžarskom rejonu na granici dve zemlje, prenosi TASS. Situacija na granici dve zemlje pogoršala se u novembru, a obe strane prijavljuju oružane incidente.

Jermenija je 16. novembra zatražila pomoć od Rusije, nakon što je saopštila da je 15 njenih vojnika poginulo u sukobima na granici. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je istog dana nakon telefonskih razgovora sa kolegama iz Jermenije i Azerbejdžana saopštio da su te dve zemlje preduzeli mere za stabilizaciju situacije na granici, ali se od tada dogodilo još nekoliko incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: