Utorak, 09.11.2021.

11:46

Odbili da pregledaju kovid propusnice; policija kamenim blokovima zatvorila ulaz FOTO

Kao i većina evropskih zemalja, Švajcarska je uvela obavezne kovid propusnice za turiste kako bi pokušali da zaustave pandemiju.

Izvor: Jutarnji list

Odbili da pregledaju kovid propusnice; policija kamenim blokovima zatvorila ulaz FOTO
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

I dok većina skijališta dobrovoljno sprovodi ovu meru, ima onih koji su osetili gnev policije odbijajući da se pridržavaju naređenja.

Kako prenosi portal lukurilaunches, vlasnici restorana "Valliserkanne" u skijalištu Zermat odbili su da proveravaju posetioce sa kovid sertifikatima, što je dovelo do neobičnog policijskog rešenja.
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
Naime, policija je kamenim blokovima blokirala glavni ulaz, ali su domišljati vlasnici smislili kako da nadmudre organe reda.

Ograđeni glavni ulaz pretvoren je u improvizovani bar, a gostima je sada dozvoljen ulazak u restoran na zadnja vrata.

To je dovelo do hapšenja tri vlasnika, koji su trenutno u pritvoru. Policija napominje da je jedan od vlasnika kod sebe imao i pištolj i pretio je policijom.
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
Inače, u Švajcarskoj je trenutno na snazi odluka da ugostitelji moraju da traže od kupaca dokaz o vakcinaciji, potvrdu o kovid bolesti ili svež negativan test na korona.

Za turiste i posetioce koji žele da jedu ili piju u baru, od sredine septembra potrebna je kovid potvrda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

16 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: