Smenjen Duraković

Ćamil Duraković smenjen je sa funkcije predsednika Skupštine opštine Srebrenica

Izvor: Nezavisne
Podeli
Foto: TV B92
Foto: TV B92

Za njegovu smenu glasalo je 15 odbornika, a jedan je bio protiv, saznaju "Nezavisne novine".

Kako prenose tamošnji mediji, ovakav epilog bio je očekivan pošto su se srpski odbornici u Srebrenici, njih 15, dogovorili da će izglasati smenu Durakovića.

"Nezavisne" podsećaju da je na sednici Kolegijuma SO Srebrenica, održanoj 25. avgusta, izglasan dnevni red naredne sednice SO, koja je obuhvatila i tačku dnevnog reda koja se odnosi na smenu Durakovića.

Prethodno su odbornici srpske nacionalnosti u SO Srebrenica dostavili predlog za njegov opoziv.

"Podnosimo prijedlog za opoziv predsednika SO Srebrenica. Predlog podnosimo zbog neprimerenog i nedoličnog ponašanja i istupa predsednika Skupštine putem medija gde nastupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u svoje lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sednica SO", navedeno je u predlogu dostavljenom Kolegijumu SO.

Kako su dodali, razlog za opoziv je uzastopno kršenje Ustava Republike Srpske, negiranje Republike Srpske, te omalovažavanje funkcionera Milorada Dodika i Nenada Stevandića.

Na čelu ove lokalne zajednice je Srbin Mladen Grujičić, što znači da lokalnom parlamentu treba da predsedava neko iz reda Bošnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu