Vasilije od rođenja zna samo za borbu: Sada mu je potrebna pomoć za odlazak na dijagnostiku u inostranstvo

Vasilije je prevremeno rođen, u sedmom mesecu. Njegova dijagnoza je nekrotični enterokolitis, sindrom oštećenja creva sa poremećajem crevne pasaže.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

12:29

Vasilije od rođenja zna samo za borbu: Sada mu je potrebna pomoć za odlazak na dijagnostiku u inostranstvo
Foto: Humanitarna fondacije/Budihuman

Ubrzo po rođenju je imao prvu operaciju na kojoj su mu odstranjeni delovi tankog i debelog creva, nakon koje dobija sepsu. Prognoze za preživljavanje su bile samo 1%.

Prve dane svog života provodi družeći se sa skenerima, špricevima, iglama i lekarima, tako da je svoj dom upoznao tek nakon dva meseca. Šest meseci kasnije, mali Vasa prolazi kroz još jednu operaciju, opet dobija sepsu i sledi bitka duga 33 dana da ne napusti svet na koji je tek došao. Želja za životom je bila jača i ponovo je čudom preživeo.

Vasilije ima jako mnogo stolica dnevno, na posebnom je režimu ishrane, čak i najmanja prehlada se mora lečiti antibioticima pored mnoštva lekova koje već pije, a očekuje ga i treća operacija rekonstrukcije stomačnih mišića.

Lekove koje uzima bez dijagnoze su njegova svakodnevica, a lekarske ordinacije dom. Omogućimo ovom neustrašivom dečaku odlazak na dijagnostiku u inostranstvo, jer Vasa ima prava da sazna na koji način će se boriti protiv bolesti.

Slanjem SMS poruke: Upišite 421 i pošaljite SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišite human421 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-492853-88

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002479.4
IBAN: RS35160005400002479417
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
Foto: Humanitarna fondacije/Budihuman

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: