Upućen protest: Ne radite to više

Japan je danas, putem diplomatskih kanala, izrazio protest Rusiji u vezi sa navodnim narušavanjem japanskog vazdušnog prostora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.09.2021.

07:35

Upućen protest: Ne radite to više
Foto: Depositphotos/ruskpp

U tom narušavanju japanskog vazdušnog prostora učestvovao je ruski civilni avion Antonov 26, zbog čega je Tokio pozvao Moskvu da se više ne ponavljaju ovi incidenti.

"Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je protest ruskoj strani putem diplomatskih kanala i zahtevamo da se ne ponavljaju više takvi incidenti", izjavio je generalni sekretar vlade Kacunobu Kato, prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, japanska strana trenutno analizira šta se desilo i pokušava da utvrdi zbog čega je ruski avion navodno ušao dva puta u vazdušni prostor Japana.

Ministarstvo odbrane Japana je u nedelju tvrdilo da je ruski civilni avion Antonov 26 ušao u vazdušni prostor Japana, u blizini ostrva Hokaido na severu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: