Više od 6.000 novozaraženih

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno još 6.089 novoobolelih od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo 25 osoba.

Izvor: B92

Petak, 10.09.2021.

15:00

Više od 6.000 novozaraženih
Foto: Profimedia

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 22.824 osobe.

Na respiratorima je 128 pacijenata.

Ministarstvo odlučilo: Đaci sve vreme pod maskama

Ministarstvo prosvete oglasilo se danas povodom liste škole koje će zbog koronavirusa preći na onlajn nastavu, odnosno treći model.

Kako se navodi, to su škole iz 40 opština širom Srbije, ali i pored toga, Ministarstvo je preciziralo pravila za đake.

"Imajući u vidu dominantnu transmisiju delta varijante koronavirusa, koja može uzrokovati obolevanje od kovid 19 i kod osoba koje su prethodno preležale ovu bolest i kod vakcinisanih osoba, Tim je doneo odluku o neophodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane protiv kovid 19 i osobe koje su preležale kovid 19", stoji u saopštenju ovog resora. Ministarstvo je objavilo i najnovije podatke vezane to kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka 13. septembra.

Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, onlajn model.

Po drugom modelu od 13. septembra u sedmom i osmom razredu održavaće se nastava na teritorijama sledećih opština:

Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac I Topola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: