Apokalipsa u Luizijani; vetar šiba, voda preplavila ulice VIDEO

Uragan Ida stigao je do obale Luizijane, koju će do kraja dana biti u potpunosti pogođena velikim i snažnim uraganom, najavljeno je.

Izvor: B92

Nedelja, 29.08.2021.

18:15

Apokalipsa u Luizijani; vetar šiba, voda preplavila ulice VIDEO
Tanjug/Chris Granger/The Advocate via AP

Američki Nacionalni centar za praćenje uragana objavio je da je uragan ojačao na kategoriju 4 (od maksimalnih 5). Njegovi vetrovi duvaju brzinom većom od 240 km/h.

Na društvenim mrežama su se već pojavili i prvi snimci urgana na obali. Ljudi javljaju da dolazi vrlo jak vetar i da je nivo mora napravio poplavu u nekim delovima Nju Orleansa, čak i u Alabami.

Izdata ozbiljna upozorenja

Nacionalna meteorološka služba Nju Orleans poslala je ozbiljno upozorenje stanovnicima Luizijane u trenutku kada deo uragana Ide prilazi obali te savezne američke države. "Kao meteorolozima u odseku Nacionalne meteorološke službe Slidell, teško nam je da podnesemo taj satelitski snimak", objavio je na Tviteru NWS. "Pred nama su teška vremena, ali svi ćemo istrajati. Shvatite sve poruke koje šaljemo mi, javni organi i elektronički mediji ozbiljno. Pratite nas za nove informacije", dodali su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: