Vučić: Oni bustuju, mi se ne damo

Upitan da pojasni koje će zemlje, kako je rekao, vršiti pritisak na Srbiju u narednom periodu, predsednik Srbije izjavio da je reč o onima koji su priznali KiM.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2021.

13:08

Vučić: Oni bustuju, mi se ne damo
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Ti pritisci, kako je izjavio Aleksandar Vučić, od onih zemalja i centara koji su priznali nezavisnost tzv. Kosova i koji žele da pod plaštom funkcionalnosti ukinu Republiku Srpsku.

"Te zemlje imaju finansijsku podršku, novac daju onima koji žele slabu Srbiju i to je logično. Jasno je šta se iza toga krije. Kako klinci kažu, oni bustuju one koji to žele, a slabe oni koji žele jaku Srbiju", zaključio je predsednik Srbije.

"Na to morate da se naviktene, nema kuknjave. Oni neka rade svoj posao na razgradnji i slabljenju Srbije, a mi ćemo da radimo na jačanju Srbije".

"To je kršenje, hvala im na tome"

Predsednik Srbije je rekao i da Priština od nekih zemalja traži priznanje nezavisnosti tzv. Kosova, čime krši Vašingtonski sporazum, ali je istakao da su time Srbiji odrešili ruke i ukazali pravac kojim treba da ide.

"Video sam poslednje zahteve ministra odbrane u Prištini koji kaze da je tražio od Gruzije, Ukrajine, Azerbejdžana i još nekih priznanje nezavisnog Kosova. Dobro je da su nas obavestili o tom pitanju, hvala im na tome", rekao je Vučić novinarima u Brusu.

On je na pitanje novinara kako vidi jedinstvene političke nastupe albanskih stranaka u srpskim sredinama pred lokalne izbore na KiM rekao da je njihov posao da se ujedinjavaju. "Neka se ujedinjavaju, to je njihov posao. Mi izlazimo ujedinjeno, jer oni koji nisu ujedinjeni i nisu iza Srpske liste tesko će dobiti poverenje naroda", rekao je Vučić dodajući da se poverenje dobija na osnovu zajedništva i jedinstva, a ne na osnovu rušenja, kao i da to čuva naš identitet i opstanak na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: