Migranti maloletnici osumnjičeni za ubistvo devojčice (13)

Za ubistvo 13-godišnje devojčice iz Donje Austrije, čije telo je pronađeno u Beču, osumnjičena su dva državljanina Avganistana u starosti od 16 i 18 godina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Chalabala
Foto: Depositphotos/Chalabala

Sumnja se da su oni devojčicu namamili u jedan stan u 22. bečkoj opštini, gde je i pronađeno njeno telo naslonjeno na jedno drvo.

Direktor policije Gerhard Pirstel preneo je da je devojčica verovatno dobrovoljna ušla u stan, gde su joj migranti dali drogu, a potom je i silovana. Ukazao je da još nije utvrđeno kako je došlo do smrti davljenjem.

Ministar Nehamer je kazao da jedan od osumnjičenih ima kriminalni dosije, zbog kojeg su mu vlasti oduzele status zaštite, ali je na tu odluku podneo žalbu čije je rešavanje u toku.

Naime, on je osuđivan zbog nasilja i trgovine drogom.

"Utvrđeno je da ima najmanje dvoje osumnjičenih, koji su Avganistanci, i koji su ušli u Austirju kao podnosioci molbi za dobijanje azila. Jedan od njih je lice koje je dobilo status zaštitu, ali ga je izgubilo zbog krivičnih dela. On se na to žalio, pa još nije proteran. Drugo lice je tek ove godine podnelo zahtev za azil", objasnio je Nehamer.

On je, na konferenciji za štampu, ukazao na debatu koja se vodila zbog proterivanja Avganistanaca bez prava boravka u Austriji, u zemlju porekla.

"Ako se ustanovi kod ove dvojice osumnjičenih da su počinili krivično delo, oni će morati da se vrate u Avganistan", poručio je Nehamer.

Rekao je da je Austrija šaroliko društvo koje se zasniva na vladavini prava i Ustavu.

"Onima koji žele da ostanu u našoj zemlji upućujem poruku da moraju biti spremni da se integrišu i poštuju zakon. Svi koji to ne čine moraju računati na to da će dosledno biti vraćeni u zemlju porekla", naglasio je Nehamer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu