Kritika iz Berlina: "Kakva su oni država, kad ništa sami ne odlučuju" VIDEO

Aleksandar Vulin razgovarao je danas video-konferencijskom vezom sa poslanikom nemačkog Bundestaga iz Levice Aleksanderom Nojeom.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/CarlosNeto
Ilustracija: Depositphotos/CarlosNeto

On je aktivni poslanik Bundestaga od 2013. godine i član Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove.

Vulin je zahvalio Nojeu na čvrstom stavu u zaštiti poštovanja međunarodnog prava i na hrabrosti da javno govori o istini o Srbiji i teškom položaju srpskog stanovništva koje živi van matice, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Način na koji zastupate međunarodno pravo u Bundestagu je za svako poštovanje i iskreno divljenje. Vaša beskompromisnost i hrabrost postidela bi mnoge srpske političare. Suprotstavljati se jednom već potpuno uvreženom mišljenju u Nemačkoj da su Srbi negativci zaslužuje naše puno poštovanje“, istakao je Vulin.

Vulin je dodao da Kfor, trenutno, predstavlja nužnu zaštitu srpskog stanovništva na prostoru Kosova i ukazao na opasnost po mir u regionu ukoliko bi došlo do stvaranja takozvane kosovske vojske.

Vulin i Noje su se saglasili u oceni da pokušaji menjanja Dejtonskog sporazuma predstavljaju pretnju po mir u Bosni i Hercegovini, a time i u celoj Evropi.

Noje je zahvalio ministru na podršci koja njemu i njegovim kolegama, kako je naveo, puno znači i poželeo mu uspeh u obavljanju funkcije ministra unutrašnjih poslova.

Noje je istakao da Evropska unija ne želi u svom punopravnom članstvu zemlje Balkana, a posebno Srbiju i da politika Brisela nije iskrena prema Srbiji.

Takođe je istakao da nije moguće objasniti kako to da je za Berlin i Brisel Kosovo država, ali da Berlin i Brisel javno odlučuju šta sve Priština sme, a šta ne sme da prihvati u razgovorima sa Beogradom.

"Kakva je to 'država' koja ne sme ništa sama da odluči?", zapitao je Noje.

Berlin i Brisel ne žele da se pitanje Kosova reši po meri srpskih interesa i naglasio da to rešenje, po njegovom mišljenju, ne treba da bude po meri Prištine i zapadnih zemlja.

Noje je naglasio da se nepravda prema Srbima u Bundestagu "može uhvatiti golim rukama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu