Petak, 30.04.2021.

13:48

"Da li je iko ostao u Beogradu?"; Kolone, gužve, zastoji... I tako širom Srbije, i dalje FOTO

Veliki petak donosi gužve na izlazu iz Beograda, jer su građani krenuli van grada na odmor za praznike.

Izvor: B92

Foto: Rina

Primećuje se već sada da se na ulicama glavnog grada stvaraju duge kolone automobila.

Niz Begaljičko brdo stvara se reka automobila koji lagano mile, gužva se stvorila u sve tri trake. Prema rečima očevidaca, kolona se proteže sve do Tranšpeda.

Jučerašnji poslednji radni dan u ovom mesecu doneo je očekivano pojačan saobraćaj prvo na izlazima iz većih gradova, a potom i na gotovo svim glavnim putnim pravcima, ali ni danas ne treba isključiti povremene talase s većim brojem vozila zbog kojih na pojedinim deonicama vožnja može biti usporenija, saopštio je Auto-moto savez Srbije,.
Foto: Rina
Foto:B92
Na graničnim prelazima između Srbije i BiH znatno je pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH i formirane su duge kolone vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Reč je, navodi se, o graničnim prelazima Rača, Pavlovića most, Šepak i Karakaj.

Na graničnom prelazu Metaljka na pravcu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

Saobaćaj je, dodaje se, povećan i na svim putevima u Republici Srpskoj zbog predstojećih praznika, kao i u gradskim centrima, pa iz AMS-a savetuju opreznu vožnju. Takođe, kako nam javljaju čitaoci, kilometarska kolona je na auto-putu Miloš Veliki iz pravca Beograda.

Na autoputu Miloš Veliki, na naplatnoj rampi u Preljini kolaps u saobraćaju i dalje traje. Formirane su kolone dugačke nekoliko kilometara, pa vozači da bi nastavili put čekaju i po nekoliko sati. Prema nezvaničnim informacijama, na pola sata na naplatnu rampu proistiže 1200 vozila.

"Ovo je katastrofa, ne znam da li je iko ostao u Beogradu kad je ovoliko automobila na auto-putu. U koloni smo duže od dva sata, a čeka nas put dalje prema planini Zlatar. Planirali smo da stignemo mnogo ranije i iskoristimo slobodan dan. On nam je sada čitav propao čekajući", rekao je za Rinu Stefan Simović iz Beograda.

Gužve na auto-putu su počele juče u popodnevnim satima, a iz JP "Putevi Srbije" apeluju na strpljenje vozača i najavljuju da će povećana frekvencija saobraćaja trajati do utorka 4. maja.
FOTO: RINA
Isto tako, zastoja ima i na naplatnim stanicama širom Srbije.

Prema poslednjim informacijama „Puteva Srbije“, na naplatnoj stanici Preljina čeka se čak 150 minuta, na stanici Takovo 120 minuta, dok se na naplatnoj rampi u Lajkovcu čeka 20 minuta. Sa druge strane, na auto-putu Beograd-Niš na naplatnoj rampi Pojate potrebno je 15 minuta za prolazak.

Na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: