Politika 0

15.05.2024.

18:45

Proruska "Šansa" pred zabranom

Moldavsko ministarstvo pravde zatražilo je danas od suda u Kišinjevu da uvede šestomesečno ograničenje vršenja političkih aktivnosti proruskoj partiji Šansa.

Izvor: Tanjug

Proruska "Šansa" pred zabranom
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky, File

Podeli:

Ministarstvo je saopštilo da je odluka doneta nakon što je otkriveno da rukovodstvo Šanse nije postupilo u skladu sa sa zahtevima Centralne izborne komisije i nije pružilo potpune podatke o svojim aktivnostima, prenosi Rojters.

Proruska stranka je povezana sa odbeglim poslovnim magnatom Ilanom Šorom, koji je prošle godine u odsustvu osuđen na zatvorsku kaznu zbog navodne za prevare.

Ova zabrana bi sprečila ovu stranku da vodi kampanju tokom predsedničkih izbora i na referendumu o evropskim integracijama Moldavije, za koje se očekuje da će se istovremeno održati u oktobru.

Vlasti u Moldaviji su i prošle godine zabranjivale ovoj partiji učešće na lokalnim izborima navodeći kao razlog zabrinutost za nacionalnu bezbednost.

Pokušaji da se dobije komentar od predstavnika partije Šanse za sada nisu bili uspešni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

22 h

Podeli: