Društvo 0

15.05.2024.

18:50

Tražilo se oko 450 radnika u Zrenjaninu – evo kako je prošao Sajam zapošljavanja

U organizaciji Filijale za zapošljavanje Zrenjanin danas je održan sajam zapošljavanja u Zrenjaninu, u Hali sportova "Zvonimir Zvonko Vujin".

Izvor: volimzrenjanin.com

Tražilo se oko 450 radnika u Zrenjaninu – evo kako je prošao Sajam zapošljavanja
TinnitusDoll/Shutterstock

Podeli:

Ovo je bio 26. sajam u organizaciji Filijale za zapošljavanje Zrenjanin, a prvi ovogodišnji sajam u Srednjobanatskom okrugu, piše volimzrenjanin.com.

Za učešće na sajmu prijavilo se 25 poslodavaca, a iskazane su potrebe za oko 450 radnika različitih profila, od I do VII stepena stručne spreme.

Na ovom sajmu zapošljavanja traženi su: operateri u proizvodnji, pomoćni radnici, prodavci, vozači, ekonomski tehničari, administrativni radnici, komercijalisti, knjigovođe, električari, bravari, viljuškaristi, građevinski radnici, šivači, radnici u transportu, profesionalni vojnici, agenti osiguranja, diplomirani inženjeri poljoprivrede (fitomedicina), diplomirani hemičar, diplomirani tehnolog, i dr.

"Danas smo organizovali 26. sajam zapošljavanja u Hali sportova "Zvonimir Zvonko Vujin". Dosadašnjih 25 je proteklo odlično, i od 6000 traženih radnika zaposlilo se preko 5000 radnika preko sajmova zapošljavanja. Moje jedino očekivanje od ovog sajma je da što više ljudi izađe zaposleno, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica. Svoje učešće je potvrdilo 25 poslodavaca, a traži se nešto više od 450 osoba svih profila, od prvog stepena stručne spreme, nekvalifikovanih radnika, pa sve do sedmog stepena i diplomiranih inženjera", rekao je Goran Tomović, v.d. direktora Filijale za zapošljavanje Zrenjanin.

Kako je naveo Tomović, ove godine je prvi put došla i Vojska Srbije, koja traži aktivna vojna lica i civilna lica za rad u Vojsci Srbije. Najviše se traže zanatski radnici, a isto tako se traže i ekonomski tehničari.

"Što se tiče Srednjobanatskog okruga, trenutan broj nezaposlenih lica varira između 9300 i 9400, dok u Zrenjaninu ima oko 4000 nezaposlenih, što je 300 manje nezaposlenih", dodao je.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: