Na granici snimljeni supervojnici, opremljeni egzoskeletonima VIDEO

Kineska vojska sve brže napreduje u tehnološkom smislu. Potvrda stiže s nestabilne kinesko-indijske granice gde su snimljeni vojnici opremljeni egzoskeletonima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.02.2021.

09:57

Na granici snimljeni supervojnici, opremljeni egzoskeletonima VIDEO
EPA-EFE Philipp Gueland

Kako navode Novosti, region Ladak postao je poligon na kom Kinezi ispituju eksperimentalne tehnologije, a navodno su poslednjih nekoliko meseci upotrebili i mikrotalasno oružje protiv indijskih trupa.

U te eksperimentalne tehnologije spadaju i egzoskeletoni, koji su snimljeni u izveštaju državne televizije CCTV. Kineski vojnici u specijalnim ojačanim odelima su isporučili preko potrebne zalihe graničarima koji čuvaju liniju sa Indijom.

Terenskim vozilima obično treba tri dana da stignu do nadmorske visine od 5.000 metara. Trupe opremljene egzoskeletonima znatno smanjuju to vreme.

U prošlosti je Kina prikazivala druge vrste egzoskeleta koji se napajaju na baterije i omogućavaju trupama da nose teret od čak 170 kilograma

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: