Dmitrović: "Život često nije film"

Ministar za brigu o porodici i demografiji Dmitrović izjavio je da se ministarstvo aktivno uključilo u slučaj oduzimanja dece Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca.

Izvor: Beta
Podeli
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/ nr
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/ nr

Pročitajte još:

Đorđe Joksimović o kome je snimljen film "Otac": Čekam odgovor da mi vrate decu VIDEO

Ratko Dmitrović izjavio je da će uraditi sve što može da ta deca rastu kao sva druga deca.

Kako je saopšteno, Dmitrović je kazao da sve što u tom slučaju preduzimaju nadležne institucije ima za cilj zbrinjavanje dece i da je sve "za njihovo dobro".

On je dodao da je o tom slučaju razgovarao sa direktorom Centra za socijalni rad u Kragujevcu Vladom Jovanovićem, i sa još nekoliko osoba "u potpunosti upoznatih s tim slučajem" uključujući ljude bliske Đorđu Joksimoviću.

Povodom slučaja i atmosfere koja je stvorena u javnosti posle emitovanja filma "Otac" na Radio-televiziji Srbije, Dmitrović je rekao da "film slika život" ali da "život često nije film".

"Slika koja je stvorena u javnosti, i dalje se stvara, kako neko ima zlu nameru da roditeljima iz obesti uzme decu, čak se spominje i usvajanje u inostranstvu, dokaz je potpunog nepoznavanja činjenica ili svesnog manipulisanja. Slučaj Joksimović je daleko od mozaika koji je o tome složen u javnosti. Ne treba niko nikoga da osuđuje i krivi, činjenice i istine moraju da se poštuju", ocenio je Dmitrović.

U saopštenju se navodi da je Joksimoviću odlukom Centra za socijalni rad, kasnije potvrđenom na nekoliko sudskih instanci, oduzeto roditeljsko pravo a odluka je da se deca presele na odgovarajuće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu