Dodik: Sledeće nedelje stižu vakcine iz Rusije; sa srpskim zvaničnicima o prosleđivanju iz Kine

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik izjavio je da će sledeće nedelje u Republiku Srpsku iz Rusije stići 10.000 vakcina protiv korone.

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2021.

20:28

Dodik: Sledeće nedelje stižu vakcine iz Rusije; sa srpskim zvaničnicima o prosleđivanju iz Kine
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Takođe, istakao je da će u utorak 26. januara, u Beogradu razgovarati sa zvaničnicima Republike Srbije o tome da jedan deo vakcina koje je Srbija dobila od Kine bude prosleđen Republici Srpskoj.

Program "Kovaks", za koji je Republika Srpska uplatila šest miliona maraka, nije siguran kada je u pitanju nabavka vakcine protiv koronavirusa, konstatovao je Dodik i predočio da se institucije Srpske nisu oslanjale samo na taj kanal za nabavku vakcina, prenosi RTRS.

To potvrđuje i pozitivan odgovor od zvanične Moskve, sa kojima su pregovori dali rezultate, a sada, rekao je Dodik, sledi finalizacija procedure i komplikovani postupak transporta vakcina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: