Otkriveni novi detalji iz slučaja Miroslava Aleksića: Devojke zlostavljao od 2008. godine

Miroslav Mika Aleksić (68) tereti se da je u periodu od 2008. do 2020. godine seksualno zlostavljao šest devojaka.

Izvor: Blic

Utorak, 19.01.2021.

19:26

Otkriveni novi detalji iz slučaja Miroslava Aleksića: Devojke zlostavljao od 2008. godine
Shutterstock/New Africa

Kako "Blic" saznaje, sve devojke su ga prijavile policiji.

Prvi slučaj se navodno dogodio još 2008. godine, a periodi za koje su učenice optužile Aleksića se može podeliti u dva dela: od 2008. do 2013. i posle 2018. godine.

S obzirom na to da ne postoji nijedna prijava za punih pet godina, od 2013. do 2018, a osnovano se sumnja da je bilo još napastvovanih devojaka, policija je pozvala sve žrtve da se jave u prostorije Policijske uprave za grad Beograd, u Bulevaru despota Stefana 107.

Prema informacijama ovog beogradskog medija, Aleksić se tereti za osam pojedinačnih silovanja svojih učenica (neke od njih je navodno silovao više puta), dok je čak sedam puta, kako se osnovano sumnja, izvršio krivično delo polnog uznemiravanja.

Zakon definiše polno uznemiravanje kao svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Miroslav Aleksić se krivičnom prijavom tereti da je devojke, dok su bile maloletne, obljubio uz pretnju, a osnovano se sumnja da je prvu žrtvu seksualno zlostavljao još 2008. godine.

"Osumnjičen je da je godinu dana kasnije seksualno zlostavljao još jednu devojku. Sledeća žrtva koja ga je prijavila navela je da ju je u periodu od 2012. do 2013. godine napastvovao čak četiri puta. Isto toliko puta je, navodno, 2013. godine zlostavljao još jednu devojku", kaže izvor "Blica" navodno dobro upoznat sa slučajem.

Da li je u periodu od 2013. do 2018. godine bilo još žrtava u ovom trenutku nije poznato, jer ga do sada još nijedna devojka nije prijavila za taj period.

Kako saznaje ovaj list, peta i šesta devojka su prijavile da ih je Aleksić napastovao od 2018. do 2020. godine.

"Devojka koja je nastavnika glume prijavila da je trpela zlostavljanje u periodu od 2018. do 2019. godine navela je da ju je Aleksić zlostavljao čak četiri puta. A tokom 2020. godine je, navodno, našao novu žrtvu, koja je navela da je kroz pakao prošla samo jednom", objašnjava njihov izvor.

Aleksić je u ponedeljak po podne saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je izneo svoju odbranu. On je pred tužiocem negirao sve prijave za silovanje i nedozvoljene polne radnje, ističući da "ništa nije tačno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: