Crna Gora ponovo na nogama: Širom zemlje slavi se izbor nove vlade VIDEO

Nakon izglasavanja nove vlade, u Crnoj Gori se slavi. Ljudi su izašli na ulice sa zastavama, automobili trube, a tu je i vatromet.

Izvor: Sputnjik

Petak, 04.12.2020.

20:41

Crna Gora ponovo na nogama: Širom zemlje slavi se izbor nove vlade VIDEO
Ilustracija: EPA/BORIS PEJOVIC

​Nakon trodnevnog zasedanja i tri meseca od izbora u Crnoj Gori, izglasana je nova vlada sa premijerom Zdravkom Krivokapićem na čelu. Za izbor nove vlade glasao je 41 poslanik, protiv je bilo njih 28 i jedan je bio uzdržan.

Zdravko Krivokapić je posle rasprave u završnoj reči poručio da nova vlada neće biti sluga nikome, da će slušati glas građana i da će trajati četiri godine.

​Vlada ima dvanaest ministarstava i jednog potpredsednika. Potpredsednik vlade je jedina stranačka ličnost, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: